تداخل الکترومغناطیسی (EMI) می تواند سیگنال های صوتی و تصویری دوربین مداربسته را مختل کند. منابع متعددی از تداخل الکترومغناطیسی از جمله منابع مصنوعی و طبیعی وجود دارد. عواقب آن می تواند از اختلالات موقت و از دست دادن داده ها تا خرابی سیستم نظارت تصویری شما متغیر باشد.
مهندسان CCTV باید از وقفه ای که انرژی الکترومغناطیسی (EME) می تواند در یک محیط نظارتی ایجاد کند و چگونگی جلوگیری از آن آگاه باشند. یک سیستم CCTV که به خوبی طراحی شده است باید از این تداخل محافظت کافی داشته باشد تا به درستی کار کند و با دیگر تجهیزات الکترونیکی مجاور تداخل نداشته باشد.
EMI (تداخل الکترومغناطیسی) :
یکی از راههای طبقهبندی تداخل الکترومغناطیسی، منبع آن است که میتواند به طور طبیعی یا مصنوعی ایجاد شود. منابع طبیعی شامل تابش خورشیدی، تابش کیهانی، طوفان های الکتریکی و دیگر پدیده های مشابه است و منابع مصنوعی شامل موتورهای الکتریکی، نورهای فلورسنت و فرستنده های تلویزیونی و رادیویی هستند.
جریان هایی وجود دارند که از منبع تغذیه اصلی به یک خط جریان متناوب و سپس به یک دستگاه دیگر سرایت می کنند، در این حالت سیستم نظارت تصویری شما نیز به خط جریان متناوب متصل می شود. اگر دستگاه DVR یا NVR به زمین متصل نباشد، سیگنال ویدئویی ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد.
تداخل الکترومغناطیسی و سیستم نظارت تصویری :
EMI در یک سیستم نظارت تصویری اغلب با واحد تامین برق یا کابل آغاز می شود. در بیشتر مواقع، مساله زمین نامناسب، محافظت ناکافی یا تداخل ناشی از سایر دستگاه های الکترونیکی است. با این مسائل، ضروری است که اطمینان حاصل شود که منبع تغذیه و کابل ها به درستی حفاظ و پایه گذاری شده اند.
حتما بخوانید: انواع نویز در تصویر دوربین های مداربسته
تداخل الکترومغناطیسی تابشی :
انتقال بی سیم سیگنال ها از منبع به گیرنده به عنوان “EMI تابشی” شناخته می شود. یک نوع EMI تابشی، کوپلینگ خازنی یا القایی از یک مدار به مدار دیگر است. این نوع کوپلینگ معمولا “تداخل میدان نزدیک” نامیده می شود.
میدان های الکترومغناطیسی مصنوعی (EMF) :
فعالیت های دیگر دستگاه های الکترونیکی در مجاورت دستگاهی که تداخل یا EMI را تجربه می کند، باعث این نوع EMF (که به عنوان گیرنده نیز میشناسند) می شود.
الکترومغناطیس یا EMF چه تأثیری بر دوربین های امنیتی دارد؟
تداخل نمایش تصویر زمانی رخ می دهد که الکترومغناطیس به کابل حامل سیگنال تزریق شود. در نتیجه هم ویدیو و هم سیگنال های الکترومغناطیسی در یک تصویر قابل مشاهده هستند. تداخل و اعوجاج در نتیجه آن به وجود می آید.
مدیریت تداخل EMI نیازمند مجموعه متنوعی از راه حل ها برای دستگاه های ساطع کننده و گیرنده است. این راه حل شامل طراحی مناسب تمام تجهیزات برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کم تر کردن حساسیت تجهیزات در برابر تداخل خارجی است. مراحل ساده ای مانند افزایش فاصله بین منبع و گیرنده نیز می تواند کمک کند. جهت گیری فیزیکی، مانند چرخش یک دستگاه ۹۰ درجه یا تغییر مسیر کابل، ممکن است مشکل را حل کند.
چگونه می توانیم خطر EMI را در برنامه های دوربین مدار بسته کاهش دهیم؟
همانطور که در بالا ذکر شد، راه حل واقعی مستلزم طراحی مناسب همه تجهیزات برای به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانه ای یا کم تر کردن حساسیت تجهیزات نسبت به EMI خارجی است. فیلتر کردن، محافظت کردن و زمینه سازی سه روش برای کاهش EMI هستند.
فیلتر کردن :
فیلترهای غیرفعال به خوبی کار می کنند و به طور گسترده ای برای کاهش EMI در اکثر تجهیزات الکترونیکی استفاده می شوند. این کار معمولا با یک فیلتر خط ac آغاز می شود که از ورود سیگنال های بد به منبع تغذیه و مدارهای تغذیه جلوگیری می کند و در عین حال از اضافه شدن سیگنال های داخلی به خط ac نیز جلوگیری می کند. این فیلترهای پایین گذر محافظت شده امروزه در دستگاه های جریان متناوب (AC)تقریبا فراگیر شده اند.
محافظ :
محافظ روش ارجح برای مهار EMI و هرگونه تشعشع یا اتصال در منبع یا دستگاهی که مورد آسیب قرار می گیرد است. قرار دادن مدار در داخل یک جعبه فلزی کاملا مهر و موم شده یا محفظه دیگر معمول است. این موضوع برای اکثر محصولات نامناسب و پرهزینه می شود.
کابل کواکسی :
کابل ها منابع عظیم EMI هستند زیرا به عنوان آنتن عمل می کنند و مقدار زیادی سیگنال های مزاحم را ساطع می کنند. اتصالاتی که کابل ها را به هم متصل می کنند به همان اندازه بد هستند. برای کاهش تداخل از کابل های محافظ استفاده کنید. از آنجا که خود محافظت کننده است، کواکس ترجیح داده می شود. به طور معمول، حفاظ از طریق اتصال دهنده گسترش می یابد.
کابل UTP :
کابل جفت تابیده بدون پوشش (UTP) به طور گسترده ای در کاربردهای CCTV، به ویژه در دوربین های IP استفاده می شود. این پیچش ها به حذف میدان های مغناطیسی تولید شده توسط هر سیم و کاهش تابش کمک می کنند. با این حال، کوپلینگ خازنی سرگردان باعث ایجاد تداخل یا EMI در UTP می شود. با استفاده از یک جفت محفاظ پیچ خورده (FTP) می توان آن را به خوبی کابل کواکس ساخت.
عبور از درزها و دهانه ها مشکل اصلی سپرها است. سیم ها نقاطی هستند که دو سطح فلزی در کنار هم قرار می گیرند. تقریبا تمام کابل کشی های CCTV نیاز به اتصال به دستگاه های دیگر و در برخی موارد، اتصال به کابل دیگری برای گسترش کابل دارند. دهانه ها و شکاف های موجود در درزها به عنوان آنتن عمل می کنند و اجازه فرار پرتوها را می دهند.
اتصال به زمین :
در مبحث EMI البته زمین همان نقطه اتصال مشترک جادویی است که به عنوان مرجعی برای اکثر ولتاژهای سیگنال و منبع عمل می کند. مشکل این است که زمین ها بی عیب و نقص نیستند. در فرکانس های پایین مانند صوت و تصویر، اتصال زمین اهمیت کمتری دارد. زمین های تک نقطه ای برای کاربردهای فرکانس پایین ایده آل هستند.
نتیجه گیری :
برای تست و عیب یابی یک اسیلوسکوپ استاندارد با پهنای باند کافی می تواند برخی از EMI ها را تشخیص دهد. یک آنالیزور طیف خوب با پهنای باند وسیع تر نسبت به هارمونیک ها و سیگنال های جعلی، مانند سری X( EXAو MXA)، برای تست EMC ایده آل است. چنانچه در مورد این مقاله سوالاتی داشتید کافی است با ما تماس بگیرد.
امیدواریم مقاله فوق توانسته باشد هر چند اندک در جهت جلوگیری متضرر شدن خریداران دوربین مداربسته اطلاعاتی را به نظر برساند . در آخر پیشنهاد می شود ، همواره در خرید ها کسب اطلاعات را فراموش نکنید .
همکاران ما در شرکت ایمن تصویر امرتات نیز همواره آماده ارائه راهنمایی و مشاوره در خرید دوربین مداربسته می باشند .