تفاوت نرخ فریم و وضوح تصویر در DVR های امنیتی

هنگام تنظیم یک DVR، یکی از سوالات رایج این است که تفاوت بین نرخ فریم و وضوح تصویر چیست و کدام‌یک باید در سطح بالاتری قرار داشته باشد؟ در جواب باید گفت که بستگی دارد زیرا هر دو بسیار مهم هستند، اما اهمیت هر کدام بستگی به این دارد که شما می‌خواهید دوربین‌ها را برای چه منظوری استفاده کنید.

نرخ-فریم-و-وضوح-تصویر-در-DVR

نرخ فریم چیست :

برای شروع، ابتدا باید بفهمید نرخ فریم چیست. به اواخر دهه ۱۸۰۰ برمی‌گردیم، زمانی که دوربین‌ها برای اولین بار اختراع شدند. آن‌ها تنها یک عکس در هر لحظه می‌گرفتند. مکانیزم و فیلم به این شکل طراحی شده بودند و این یک محدودیت فیزیکی برای چندین دهه بود. این فرآیند بسیار خسته‌کننده و طولانی بود و نیاز به مراحل پردازشی اضافی داشت. برای ظاهر کردن عکس‌ها، نیاز به مواد شیمیایی نسبتاً خطرناکی داشتید. برای گرفتن عکس، مردم باید کاملاً ثابت می‌ماندند زیرا سرعت شاتر دوربین بسیار پایین بود و فیلم به زمان‌های نوردهی بین ده دقیقه تا یک ساعت بسته به نوع فیلم نیاز داشت. با حساس‌تر شدن کاغذ فیلم نسبت به نور، عکس‌العمل آن سریع‌تر شد، بنابراین سرعت شاتر نیز باید سریع‌تر می‌شد. در دهه ۱۹۸۰ فیلم‌های پرسرعت کداک خیلی محبوب شده بودند. کداک توانسته بود کاغذ فیلم را به شدت حساس کند و با دوربین‌هایی که سرعت شاتر فوق‌العاده سریع داشتند، توانست تاری تصاویر در حال حرکت را از بین ببرد. سرعت بالاتر شاتر به این معناست که دوربین می‌تواند تعداد بیشتری عکس در هر ثانیه بگیرد. فیلم‌های بهتر این امکان را فراهم کردند، زیرا به نور کمتری نیاز داشتند. نکته‌ای که کمتر شناخته شده است این است که هرچه سرعت شاتر بالاتر باشد، نور کمتری وارد دوربین می‌شود که می‌تواند منجر به تصاویر کم‌نورتر شود.

تفاوت-نرخ-فریم-و-وضوح-تصویر

وضوح تصویر :

وضوح تصویر جنبه‌ای جداگانه از تصویر نسبت به نرخ فریم است. CIF دارای وضوح ۳۲۰×۲۴۰ پیکسل است. ۲CIF دارای وضوح ۷۲۰×۲۴۰ پیکسل است. ۲CIF تصویری عریض‌تر نسبت به CIF است و بسته به نیازتان می‌توانید بین این دو انتخاب کنید. VGA دارای وضوح ۶۴۰×۴۸۰ پیکسل است. D1 دارای وضوح ۷۲۰×۴۸۰ پیکسل است. با بهبود پردازش تصویر، تعداد پیکسل‌ها افزایش یافته است. با افزایش تعداد پیکسل‌ها، رنگ‌ها زنده‌تر و تصاویر واضح‌تر می‌شوند. برای درک بهتر این موضوع، باید بدانید که پیکسل‌ها بخش بسیار کوچکی از تصویر شما را تشکیل می‌دهند. هرچه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، این قطعه کوچک‌تر شده و نمایانگر بخش کوچک‌تری از تصویر می‌شود. مشکل اینجاست که این افزایش نیاز به سخت‌افزار بهتری برای مدیریت بار پردازشی تصویر دارد که به طبع قیمت را نیز بالاتر می‌برد. به همین دلیل، جمله “هرچه پول بدی همان‌قدر آش می‌خوری” در مورد سیستم‌های DVR کاملاً درست است.

برای نظارت بر حرکات سریع: نرخ فریم را افزایش دهید.
برای شناسایی جزئیات دقیق: وضوح تصویر را افزایش دهید.
استفاده از دوربین‌های IP: اگر به هر دو ویژگی نیاز دارید.

حتما بخوانید: فریم در ثانیه چیست؟

معنی نرخ فریم و وضوح تصویر :

نرخ فریم:
نرخ فریم به تعداد فریم‌هایی که دوربین در هر ثانیه ثبت می‌کند گفته می‌شود. نرخ فریم بالاتر به معنای تصاویر روان‌تر و بدون تاری است، به ویژه در مواقعی که اجسام در حال حرکت سریع باشند.
وضوح تصویر:
وضوح تصویر به تعداد پیکسل‌هایی اشاره دارد که تصویر را تشکیل می‌دهند. هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، جزئیات تصویر واضح‌تر و دقیق‌تر خواهند بود. در مواقعی که باید جزئیات دقیق، مانند متن روی اسکناس‌ها یا چهره افراد، را شناسایی کرد، وضوح تصویر بالا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

مقایسه کاربردهای مختلف :

در سیستم‌های نظارتی، اهمیت نرخ فریم و وضوح تصویر بسته به نوع کاربرد متفاوت است. در یک کارخانه، جایی که نظارت بر عملکرد سریع ماشین‌آلات اهمیت دارد، نرخ فریم بالاتر بر وضوح تصویر اولویت دارد. در مقابل، در یک فروشگاه خرده‌فروشی که نظارت بر صندوق پول مهم است، وضوح تصویر بالا برای تشخیص جزئیات پول و جلوگیری از اشتباهات ضروری است.

مثال های عملی درباره نرخ فریم :

اکنون که تفاوت بین نرخ فریم و وضوح تصویر را می‌دانیم، می‌توانیم تعیین کنیم که کدام یک بسته به نوع کاربرد اهمیت بیشتری دارد. شما یک دستگاه DVR در نظر بگیرید که قادر است تمام وضوح‌های آنالوگ و D1 را با نرخ ۷ فریم در ثانیه، و CIF را با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه ضبط کند. و به فرض مثال شما از این سیستم برای نظارت بر یک فرآیند تولید می خواهید استفاده کنید. در اینجا با مشکل تاری تصویر برخورد می کنید، بنابراین با بخش پشتیبانی فنی خود تماس می گیرید. در اینجا بایستی به جای اینکه DVR را با وضوح D1 و نرخ ۷ فریم در ثانیه تنظیم کنیم، باید سیستم را به CIF با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه تنظیم کنیم. بلافاصله، مثلا در همان کارخانه می توانید نوار نقاله‌ای که یک دستگاه الکترونیکی را برای لحیم‌کاری حمل می کند را به وضوح ببینید. هدف در اینجا این نبود که دقیقاً ببینیم چه چیزی لحیم می‌شود، بلکه اطمینان حاصل کنیم که بازوی روباتیک به‌موقع قسمت مورد نظر را لمس می‌کند.

مثال درباره اهمیت وضوح تصویر :

مثالی که وضوح تصویر در آن از نرخ فریم مهم‌تر است، نظارت بر صندوق پول است. در بسیاری از محیط‌های خرده‌فروشی، یا حتی در همه آن‌ها، نظارت دقیق بر پول اهمیت دارد. معمولاً مردم با سرعتی حرکت نمی‌کنند که روی دوربین تار به نظر برسند. در اینجا می‌توانیم نرخ فریم را پایین‌تر آورده و وضوح تصویر را افزایش دهیم. توانایی تشخیص نوشته‌های روی اسکناس‌های مختلف اهمیت دارد. افراد ممکن است اشتباه کنند، چه صندوقدار و چه مشتری، مثلاً صندوقدار اشتباه پول را پس می‌دهد یا مشتری با اسکناس اشتباهی پرداخت می‌کند. در اینجا وضوح تصویر اهمیت زیادی پیدا می‌کند، زیرا شما باید بدون شک بدانید که چه کسی چه چیزی را به چه کسی داده است.

نتیجه گیری :

اکنون شما تفاوت بین نرخ فریم و وضوح تصویر را می‌دانید و اینکه در چه کاربردهایی هر ویژگی مهم‌تر است. اگر در شرایطی قرار گرفتید که نمی‌توانید بین این دو ویژگی مصالحه کنید، دوربین‌های IP معمولاً راه حل مناسبی هستند. آن‌ها از وضوح مگاپیکسلی که بسیار بالاتر از آنالوگ است و همچنین نرخ ۳۰ فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کنند.

امیدواریم مقاله فوق توانسته باشد هر چند اندک در جهت جلوگیری متضرر شدن خریداران دوربین مداربسته اطلاعاتی را به نظر برساند . در آخر پیشنهاد می شود ، همواره در خرید ها کسب اطلاعات را فراموش نکنید .

همکاران ما در شرکت ایمن تصویر امرتات نیز همواره آماده ارائه راهنمایی و مشاوره در خرید دوربین مداربسته می باشند .

 

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از تخفیفات ویژه ما باخبر شوید…

wiki.rdsiran.com