تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته می تواند روش امنیتی قدرتمندی را در اختیار مشتریان قرار دهد که محدودیت های دوربین های دیگر را ندارد.
یکی از نوآورانه ترین و محبوب ترین پیشرفت ها در صنعت دوربین های نظارتی و امنیتی مداربسته، استفاده از تکنولوژی برای ارتقاء حفاظت از دارایی ها، افراد و املاک در برابر تهدیدهای بالقوه است.
گرچه این تکنولوژی ها در مقابل وقوع جرم ، عامل بازدارنده و موثر محسوب می شوند اما گاهی رخ می دهد که این دوربین ها هم با مشکل مواجه می شوند.
این تکنولوژی ها هم گاهی بیش از حد حساس بوده و می توانند آلارم های اشتباه و آزاردهنده تولید کنند که باعث ایجاد چالش هایی دراستفاده از این سیستم ها شود.
کاهش آلارم های اشتباه در دوربین های مداربسته حرارتی
آلارم های اشتباه می توانند سرویس های فوری مانند اعلان سرقت را در تشخیص تهدیدها در زمان وقوع، با مشکل مواجه سازند. از همه بدتر اینکه، آلارم های اشتباه می توانند به علت هرچیزی مانند حیوانات و شاخ و برگ درختان یا الگوهای آب و هوایی خاص رخ دهند و تکنولوژی های تشخیصی برای سازمان های مجری قانون یا حفاظت امنیتی، قابل اعتماد نباشند.
پرسشی که ایجاد می شود این است که چگونه می توان آلارم های اشتباه و نقص در تشخیص را ، در این سیستم ها کاهش داده و دقت فرآیند شناسایی را افزایش دهیم؟
تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته می توانند از لحاظ تایید و تشخیص تهدیدات ممکن، نرخ موفقیت و کارایی بالاتری داشته باشند.
صرف نظر از محیط نصب، قابلیت اطمینان و اعتماد ، مهمترین فاکتورها در دوربین های مداربسته محسوب می شوند. تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته به تدریج بیشتر از گذشته به روشی موثر ، در بهبود دقت تشخیص و شناسایی تبدیل می شوند و در عین حال تعداد آلارم های اشتباه را به حداقل می رسانند.
تاریخچه ای از تصویربرداری حرارتی
اولین تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته در اواخر دهه ۱۹۵۰ برای مصارف نظامی ایجاد شد . کارشناسان نظامی خیلی زودبه مزایای فوق العاده ای که این فناوری برای تشخیص واضح نیروهای دشمن در محیط های تاریک ارائه می دهد پی بردند.
برای نخستین بار در تاریخ نظامی، فرماندهان و سربازان پیاده نظام می توانستند دید شفافی در شب داشته و حتی جزئیات را با وجود مه، برف، دود و آب و هوای بد تشخیص دهند . این دوربین ها خیلی زود جای خود را در اقدامات نظامی باز کرده و استراتژی ها و تاکتیک های جنگی را با انقلابی مواجه ساختند.
در سال ۱۹۶۵ تکنولوژی تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته به بازار تجاری معرفی شده و محبوبیت زیادی از سوی کمپانی های بزرگ که آن را برای بازرسی خطوط نیرو مورد استفاده قرار دادند،کسب کرد. هشت سال بعد در سال ۱۹۷۳، دوربین های قابل حمل به تکنولوژی تصویر برداری حرارتی مجهز شدند. البته نسخه های اولیه بسیار سنگین بوده و حتی حاوی نیتروژن مایع به عنوان خنک کننده ردیاب مادون قرمز بودند.
در سال ۱۹۹۷ بود که کمپانی FLIR یک دوربین تصویربرداری حرارتی تولید کرد،که از فناوری جدید به نام میکروبلومتر استفاده کردند که باعث شد قابلیت تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته در هر دو حوزه تجاری و نظامی قابل استفاده باشند. با افزایش دوام و قابلیت اطمینان این دوربین ها با رقیب های پیشین خود، فناوری تصویربرداری حرارتی به طور گسترده در دسترس و استفاده قرار گرفت.
هیچ چیزبه راحتی ازگستره دید دوربین های حرارتی مخفی نمی ماند.این اختراع فوق العاده درکارکردهای نظامی از ابتدابسیارقابل توجه بوده است .
فناوری تصویر برداری حرارتی در دوربین های مداربسته نسبت به فناوری تشخیص حرکت ، بسیار کارآمدتر و بهتر بوده وکارایی بسیاربالاتری هم از نظر صحت و هم از نظر دقت نسبت به فناوری تشخیص حرکت دارند.
معایب فناوری تشخیص حرکت
فناوری تشخیص حرکت در مقایسه با تصویر برداری حرارتی در دوربین های مداربسته با محدودیت هایی مواجه هستند گرچه دارای عملکردهایی مثل تشخیص تجاوز به حریم مشخص شده ، تشخیص حرکت ، گم شدن اشیاء و غیره هستند و این عملکردها بسیار سودمند هستند ، اما در عین حال وقتی صحبت از دقت و صحت تشخیص به میان باشد، خیلی نمیتوان روی آنها حساب کرد.
امروزه تمام دوربین های امنیتی بازار می توانند در طول روز که نور به اندازه کافی وجود دارد ویدیوهای بسیار با کیفیتی ایجاد کنند. اما این شرایط در شب به گونه ای دیگر است :
♦ دوربین های مداربسته دید در شب به دلیل وابستگی به شرایط نوری، برای تولید تصاویر شفاف و با جزئیات با مشکلاتی رو به رو هستند.
♦ دوربین های مداربسته دور برد هم در زمان تشخیص درست اشیاء و افراد در محیط های کم نور و شب، با همین مشکلات مواجه هستند.
♦ دوربین های معمولی که برای روشنایی روز طراحی شده اند هم بر اساس کنتراست نوری محیط ، ممکن است مشکلاتی در تشخیص افراد واشیاء داشته باشند.
استفاده از روش استتار بهترین راه برای پنهان ماندن از دوربین های نور روز است چون این دوربین ها محدودیت بزرگی در شناسایی تهدیدات موجود در محیط ، در زمان استفاده از رنگ و الگوهای مشابه با محیط دارند. علاوه بر این ، این دوربین ها نمی توانند جزئیات مشخصی از شاخ و برگ ، سایه ها ، درختان و حیوانات ارائه دهند. در مورد سنسورهای تشخیص حرکت هم همین محدودیت ها و معایب وجود دارد. ردیاب های حرکتی بدون پشتیبانی دوربین های مداربسته نمی تواند به درستی تجاوز به حریم را تشخیص داده و شناسایی کنند و همین امر باعث شد این تجهیزات تا حدودی منسوخ شوند.
تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته می تواند خیلی سریع و با دقت بالا ، تهدیدات را تشخیص داده و امکان تایید و اعتبارسنجی تهدید را در اختیار کاربر قرار دهد تا بر اساس آن ، اقدامات حساس انجام شود.
حتما بخوانید: سیستم امنیتی دوربین های مداربسته حرارتی
مزایای دوربین های حرارتی
تصویر برداری حرارتی در دوربین های مداربسته می تواند به وضوح جزئیات خاص را در افراد و وسایل نقلیه شناسایی کند. گرچه دوربین های امنیتی IR معمولا در ایجاد ویدیوها بهتر عمل می کنند اما تحلیلگران ویدیوها به این نتیجه رسیده اند که دوربین های مداربسته حرارتی امکان ایجاد آلارم های اشتباه را کاهش می دهند. فناوری تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته امکان شناسایی و تشخیص تهدیدات ممکن را حتی از فاصله های خیلی دور که ممکن است با موانع نوری و محیطی مواجه باشد ، رانیز فراهم می کند. دوربین های تصویربرداری حرارتی بر خلاف دوربین های دید در روز نیازی به نور برای کار ندارند بلکه به جای آن، از سنسور برای تشخیص پرتوهای حرارتی نامرئی استفاده می کنند.
این ویژگی به کارشناسان امنیت ، امکان شناسایی دقیق تهدیدهای ممکن را داده و اثربخشی واکنش آنها نسبت به تهدیدات را به طور چشمگیری ارتقا می دهد. اثرات حرارتی که توسط انسان و وسایل نقلیه تولید می شود علیرغم شرایط بیرونی مانند آب و هوا یا اوقات روز، به راحتی قابل شناسایی می باشد.
یکی دیگر از مزایای تصویربرداری حرارتی در دوربین های مداربسته توانایی آنها در کاهش نیاز به تعداد دوربین در یک سیستم امنیتی است بنابراین در طول زمان در هزینه های کاربر صرفه جویی می شود. لازم است دوربین های تصویربرداری حرارتی مجهز به فناوری تحلیل ویدیو باشند تا بیشترین کارایی و منفعت را برای کاربر ایجاد کنند. با پیشرفت مستمر امکان تحلیل ویدیو ، فناوری حرارتی روز به روز بیشتر از قبل برای مصارف مختلف ، مانند امنیت مرز پدافند به کار برده می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله به بحث وبررسی درباره دوربین های حرارتی پرداختیم که قابلیت های فوق العاده ای برای استفاده از محیط تاریک و دید در شب را برای مصرف کننده به ارمغان می آورد. دوربین های حرارتی می توانند انرژی حرارتی را که از بسیاری از مواد قابل مشاهده نظیر دود، گردوغبار، مه و… عبور می کند رامشاهده و امکان تشخیص انسان، حیوان و هر چیز دیگری که دارای حرارت ویژه خود است را فراهم کنند.
امیدواریم مقاله فوق توانسته باشد هر چند اندک در جهت جلوگیری متضرر شدن خریداران دوربین مداربسته اطلاعاتی را به نظر برساند . در آخر پیشنهاد می شود ، همواره در خرید ها کسب اطلاعات را فراموش نکنید .
همکاران ما در شرکت ایمن تصویر امرتات نیز همواره آماده ارائه راهنمایی و مشاوره در خرید دوربین مداربسته می باشند .