در این مقاله به بررسی و مرور گزینههای مختلف برای انتخاب هارددیسک در سیستمهای نظارت تصویری اشاره خواهیم کرد؛ چراکه این مسئله بسیار مهم بوده و سبب ایجاد مزایای مختلف خواهد شد. به احتمال زیاد با هارددیسک آشنایی دارید و از وظیفه آن مطلع میباشید، اما با اصول کارکرد آن و جزئیات عملکرد آن کمتر آشنایی دارید. پس در ابتدا به معرفی هارددیسک خواهیم پرداخت و در گام بعدی چگونگی کارکرد آن را تشریح مینماییم. این کار سبب میشود که با اصول کارکرد آن بیشتر آشنا شد و در طراحی بهینهتر عمل نمود.
هارددیسک چیست؟
هارددیسک یا هارد درایو یک وسیله ذخیرهسازی است که برای نگهداری و ذخیرهسازی دادهها در کامپیوتر و یا سیستمهای مشابه به کار میرود. برخلاف سایر تجهیزات ذخیرهسازی که در ادامه به آن اشاره مینماییم، عملکرد هارددیسک بر مبنای چرخش و فناوری الکترومغناطیس است. تمام اطلاعاتی که با کامپیوتر و یا دستگاههای مبتنی بر دیجیتال کار میکنند از کدهای رقمی( دیجیتالی) استفاده میکنند. این کدها دربردارنده رشته طویلی از صفرها و یکها هستند که به کدهای باینری شهرت دارند. هرکدام از این کدهای ۰ یا ۱ را بیت داده مینامند. بیتها به کمک مقادیر اندازهگیری سنجش میگردند که در جدول زیر نام این مقیاسها قیدشده است. بهاحتمالزیاد نام بسیاری از آنها را قبلاً شنیدهاید.
هارددیسک یا هارد درایو یک وسیله ذخیرهسازی است که برای نگهداری و ذخیرهسازی دادهها در کامپیوتر و یا سیستمهای مشابه به کار میرود.
عملکرد هارددیسک بر مبنای چرخش و فناوری الکترومغناطیس است.
هشت بیت | یک بایت |
۱۰۲۴ بایت | یک کیلوبایت |
۱۰۲۴ کیلوبایت | یک مگابایت |
۱۰۲۴ مگابایت | یک گیگابایت |
۱۰۲۴ گیگابایت | یک ترا بایت |
و … |
|
انواع ذخیره ساز
حتما بخوانید: انتخاب هارد مخصوص دوربین مداربسته چیست ؟
در دنیای کنونی انواعِ و اقسام وسایل ذخیرهسازی وجود دارند که عملیات ذخیرهسازی را انجام میدهند. این دستگاهها از فناوریهای مختلف استفاده میکنند که سبب تفاوت در روش، سرعت و قابلیت اطمینان آنها میشود. ازآنجاکه جهان به سمت ذخیره سازی بیشتر دادهها حرکت میکند، برنامههای کاربران، تصاویر و فایلهای اسناد و سایر موارد ذخیره سازی نیز پیچیدهتر شده، و تعداد آنها رو به افزایش است و این عوامل ارتقا حجم ذخیرهسازی را میطلبد.
هارددیسکها ، فلاپی درایو، دیسکهای نوری، فلش مموری و کارتهای حافظه نمونهای از ادوات ذخیرهسازی است که در کاربریهای مختلف بهکاررفته و هر یک حجم ذخیرهسازی مخصوص به خود را دارد. بهطور مثال کارتهای حافظه برای دستگاههایی به کار میروند که نیاز به ذخیرهسازی کمی بلند مدت در آن وجود دارد. خاصیت مهم کارتهای حافظه قابلیت جابجایی آسان و سبک بودن آنها میباشد. همچنین میتوان این کارتها را در دستگاههای متعددی استفاده نمود. کاربرد فلش مموری نیز امروزه برای همگان روشن و آشکار است و با توجه به حجم و ظرفیت پایین و قیمت مناسب، به راحتی توسط خیل عظیم افراد به سادگی استفاده میگردد. همچنین فلش مموری قابلیت دسترسپذیری بیشتری دارد و میتواند با بسیاری از دستگاهها سازگار باشد. کارتهای حافظه و فلش مموری بسیار پرکاربرد بوده و هر یک برای اهداف خاص طراحیشده اند.
SSD (درایوهای حالت جامد)
بسیاری از کامپیوترها از هارددیسک استفاده میکنند اما در طراحیهای نوینتر ، تمایل بسیاری از دستاندرکاران به سمت استفاده از ssd رفته است (درایوهای حالتجامد). هارددیسکهای SSD ، دارای سرعت بسیار بالا میباشند که میتوانند با ظرفیت و سرعت بسیار بالا در دسترس مصرفکنندگان قرار گیرند. امروزه دو نوع متداول SSD در بازار وجود دارد : SATA SSD و NVME M2 SSD. این دو با سرعت باورنکردنی قادر به ذخیرهسازی و خواندن اطلاعات روی هارددیسک میباشند. این کاربرد برای مصارف خانگی ، اداری ، بازی و مالتی مدیا بسیار سودمند است.
تفاوت بین SSD و هارددیسک معمولی
باید به این نکته توجه نمود که هزینه ذخیرهسازی تجهیزات SSD بهمراتب از هارددیسکهای معمولی گرانتر میباشد. به همین خاطر در کامپیوترها و لپتاپهای خانگی از یک هارددیسک SSD کمظرفیت استفاده میکنند و برای ذخیرهسازی دادهها از هارددیسک دوم که معمولی است بهره میگیرند.
تفاوت دیگری نیز بین SSD و هارددیسک معمولی و جود دارد و آن مربوط به کاربری آن در سیستمهای نظارت تصویری است. همانطور که گفته شد سرعت SSD بسیار بالا و خواندن و نوشتن در آن بسیار سریع صورت میگیرد اما این هارددیسکها نمیتوانند در مدت طولانی کار کنند و عملکرد آنها در کار مداوم دچار مشکل میشود. هارددیسکها که دارای تجهیزات مکانیکی میباشند و دادهها را روی صفحات مغناطیسی مینویسند نسبت به SSDها از تحمل و مقاومت بالاتری برخوردار میباشند. برخی از سرورهای مدرن هنوز از هارددیسکهای معمولی برای پیکربندی افزونگی پیچیده استفاده مینمایند. البته به دلیل مکانیکی بودن هارددیسکها ، این وسایل مستعد خرابی و شکسته شدن بوده و در درازمدت ضمن وجود فرسایش طبیعی، احتمال شکستگی در آن وجود دارد. این درحالیست که SSD در صورت کارکرد ۲۴ ساعت و هفت روز هفته ، بعد از اندک زمانی از کار خواهد افتاد و نمیتواند این فشار را تحمل نماید.
محاسبه فضای ذخیرهسازی موردنیاز در سیستمهای نظارت تصویری به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. هرچند ماشینحسابهای متعدد در اینترنت این کار را انجام میدهند.
نتیجه گیری :
گزینه های مختلفی برای انتخاب هارددیسک در سیستم های نظارت تصویری وجود دارد. آشنایی با هارددیسک ها و چگونگی کارکرد آنها می تواند در طراحی بهینه به ما کمک نماید.
کارشناسان مجموعه ایمن تصویر امرتات آماده میباشند تا درصورت نیاز با ارائه مشاوره ها و راهنمایی های تخصصی، شما دوستان گرامی را همراهی نمایند تا بهترین راهکار ممکن برایتان فراهم گردد.